Wilcom szakmai találkozó

Ismét Magyarországon volt Horváth János, a Wilcom alelnöke – Wilcom szakmai találkozó

 

Az ausztrál székhelyű Wilcom több mint 40 éve van jelen a hímzőminta tervezőrendszerek piacán. Folyamatosan bővülő kínálatával, innovatív termékeivel több mint 100 országban képviselteti magát, többek között Magyarországon. A Himtrde Kft. a Wilcom legrégebbi magyarországi disztribútoraként 1991-es megalapítása óta forgalmazza a tervezőrendszert. A január második hetében megrendezett szakmai találkozó alkalmával Horváth Jánossal, a Wilcom alelnökével és Pálkerti Tamással, valamint Pálkertiné Fébó Diánával, a Wilcom tervező rendszert évtizedek óta használó ügyfeleinkkel beszélgettünk.


2023. 01. 13.


Elsőként Horváth Jánost kérdeztük.

 

Mi a tapasztalatod, miért ennyire népszerű a Wilcom tervezőrendszer a hímzők körében?

A Wilcom piacvezető a világon, már 42 éve fejleszt himzéstervező szoftvert. Rengeteg innováció, új funkció fűződik nevünkhöz, ami a Wilcomot egy megbízható márkanévvé tette. Ügyfeleink tudják, hogy jó minőségre számíthatnak mind a szoftverben, mind a hímzések öltésminőségében, ami a Wilcomot egy hosszútávú partnerré teszi a himzők világában.

Miért döntenek ennyien a Wilcom mellett?

A fő tényezők, a korábban említett megbízhatóság mellett: a szoftver könnyen megtanulható, a felhasználói felület praktikus, hatékonyan használható mind a kezdők, mind a profik számára.  Továbbá a szoftver lehetővé teszi a gazdaságos és jó minőségű öltésgenerálást. Mi értjük, hogy ügyfeleink az értéket a hímzőgépeken termelik és a szoftver a himzőgépért van, annak legjobb kihasználására törekszik.

Évtizedek óta vagyunk Wilcom disztribútorok. Miért ajánlanál minket a vásárlóknak?

A jó hímzés, nem a jó szoftverrel kezdődik, hanem a szövetek, ruhák, cérnák hímzés közbeni fizikai viselkedésének a megértésével, megtanulásával. A mi szűk, és nagyon speciális iparágunk nagyfokú szakértelme alapvetően szükséges ahhoz, hogy valaki hímzőszoftvert forgalmazzon, és támogasson. Tehát a betanítás és a folyamatos ügyfélszolgálat alapvető. Mivel a Himtrade több mint harminc éve forgalmazza a Wilcom rendszereket (és hímzőgépeket), nyilvánvalóan mély és sokrétű tudással rendelkezik mind a technológiáról, mind a hímzőgépekről és hímzőszoftverekről.

Mik a terveitek a jövőre nézve? Milyen fejlesztésekre, újdonságokra számíthatnak az ügyfelek?

A szoftver egy különleges áru, amely soha nem veszti el az értekét. Amíg egy gép elöregszik és előbb-utóbb ki kell cserélni egy újabbra, a szoftverbefektetés nem évül el, mivel a szoftvert folyamatosan fejlesztjük. Tehát, aki rendszeresen frissít, az mindig a legújabb tudást birtokolja a Wilcom rendszerben. A mi fejlesztéseink három fő területre koncentrálnak: új hímzőgépi és dekorációs technikák támogatása, új, hatékonyabb funkciók fejlesztése, ami jobban automatizálja a himzéstervező munkáját, és jobb kommunikációs eszközök a hímző és az ügyfelek között, lecsökkentve a rendelés/munka jóváhagyás/minőség-ellenőrzési folyamatokat. Ebbe beletartozik a tervező szoftver és a hímzőgép közötti kommunikáció is, például Wi-Fi hálózaton keresztül a minták közvetlenül letölthetök a hímzőgépre.

Milyen akciókkal érkeztél most hozzánk?

A Wilcom általában évente egyszer jön Magyarországra, ilyenkor mindig van valami kedvező ajánlat a tarsolyban, de ez hadd legyen meglepetés azok szamara, akik konkrétan érdeklődnek egy-egy termék vagy hímzés funkció beszerzéséről.

 

A szakmai találkozó alkalmával Pálkerti Tamással és Pálkertiné Fébó Diánával, a Palesz Kft. tulajdonosaival is beszélgettünk, akik már több mint 20 éve partnereink.

Munkátok során Wilcom hímzőminta tervezőrendszert használjátok. Miért épp ezt a rendszert választottátok, miért szerettek vele dolgozni?

Nagyon szeretjük, több mint 20 éve használjuk. Annak idején nagyon készségesek voltatok és nagyon sok segítséget kaptunk tőletek a betanításhoz (Himtrade Kft). Minőségi hímzéseket csak professzionális hímzőtervező rendszerrel lehet végezni. A Wilcom az.

Melyik szoftvert használjátok?

Két Embroidery Studio e4.5 Designing szoftverünk is van, egy teljesen fullos a divathímzéshez, zsinórozáshoz, flitterezéshez, és egy kisebb rendszer a promócióhoz.

Miért érdemes mindig frissíteni a legújabb szoftverre?

Mindig megkapjuk a legújabb fejlesztéseket a szoftvertől. Mivel folyamatosan új hímzőgépeink vannak, ezért a szoftvernek is a legújabb technológiához kell alkalmazkodni és ez csak a legújabb frissítésekkel lehetséges.

A rendszer mely funkciói tetszenek a legjobban?

Sok-sok funkciót szeretünk, de a rendszerbe integrált Corel Draw megkönnyíti a grafikák beolvasását és gyorsan lehet adni árajánlatokat.

A divatnál pedig a különböző feltöltéseket és a flitteropciókat.

Több mint 20 éve partnerek vagyunk. Miért szerettek nálunk vásárolni?

Mindig megkapjuk a segítséget, mindenféle újdonságról kapunk tájékoztatást. Évente tudunk találkozni személyesen és bármilyen kérdésünkre választ kapunk, valamint információt a fejlesztésekről.